Augusta Sørensen

Artist of DAY 6 / Fri, April 20
Together with Oskar Koliander (DK)
Curator: Anne Julie Arnfred (DK)

Augusta Sørensen

Augusta Sørensen (b. 1988, Denmark) is a food-artist based in Copenhagen.
She works in the field between art and food with a performative approach to her projects.
Her materials stretch from food to a wide range of other materials that allure all the senses. Her projects are often experimental collaborations with various artists, ranging from sculptors and ceramists to dancers and composers.
Since 2013, Augusta has run MADKAS, a Food-lab working with eatable identities and creative staging of meals.

www.instagram.com/madkas


Project for EC1 24H CPH

Pleurotus d’amours

Hvordan konsumerer man en svamp i et foodlab?

Ud fra Oskar Kolianders installation Intelligo v.4, vokser lysende pink østershatte frem, fra en aluminiumssøjle, inficeret med en litteraturens klassikere.  En svamp podet med viden og følelser – bliver vi klogere og mere følsomme af at spise den?

For at undersøge dette, mødes de to kunstnere Augusta Sørensen og Oskar Koliander i et laboratorie, de sammen bygger op af hver deres feltarbejde og viden om svampen og skaber en performativ, sensorisk smagsoplevelse.

Installation og performance udfolder sig i et klinisk “institutionelt” laboratorium, hvor restaurantens kammermusik er erstattet af maskinernes summen, og stearinlyset af neonlysets skær. Spisningen foregår gennem fem sanseeksperimenter ved fem forsøgsstationer, hvor du som gæst i foodlab er med til at udføre eksperimenterne i en analysering, dissekering og tilberedning af svampene.

Pleurotus d’amours laboratorium er åbent for alle der vil komme og se på.

Vil du deltage i selve middagen skal du være hurtig , da der kun er 10 pladser. Billetter kan købes på Billetto her: https://billetto.dk/da/e/pleurotus-d-amour-billetter-273699

Kl.: 17.00-18.30

Menu:
Saft af rehydreret østerhatte
Tildelt følelsen kærlighed i tørringsprosessen
Serveret under vaccum
*
Mono confiteret østershatte
Brændt og røget i følelsen had
Serveret varm
*
Rå østershattes DNA
Bestøvet med kakao og glæde
Serveret kold
*
Dissektion af østershatte
Tildelt følelsen sorg under nedfrysning 
Serveret med fremtidens protein
*
Molekyler fra østershatten
Tilsat mikrobiologisk cellekultur og frygt
Serveret i petriskåle

Intelligo-v4-3

Advertisements